Čelik preuzeo odgovornost za nedobijanje licence, otkrili šta je krenulo po zlu

Danas je na adresu kluba stigla odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova po kojoj se fudbalskom klubu Čelik odbija izdavanje licence za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za sezonu 2023/2024.

Klub se oglasio tom prilikom saopštenjem u kojem se izvinjavaju navijačima zbog propusta koje su načinili, ali se nadaju da će ipak dobiti licencu na Drugostepenoj komisiji.

“Upravni odbor i menadžment kluba preuzimaju punu odgovornost za nedobijanje licence i izražavaju duboko izvinjenje svim Čelikovcima na narušavanju ugleda kluba i neugodnostima koje su doživjeli prilikom saznanja današnje vijesti. Nažalost, koliko god se trudili elimisati greške u radu, one su sastavni dio posla, a ovoga puta su plod isključivo manjiih administrativnih propusta prouzrokovanih nepažnjom i neiskustvom. Klub je u propisanom roku podnio zahtjev za izdavanje licence za učešće u takmičenju u Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja.

U ovom trenutku klub nije u mogućnosti objaviti detalje nedobijanja licence zbog zabrane javnog objavljivanja pismenog dijela odluke Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH, ali ističemo da se radi o manjim administrativnim propustima koji su već u toku dana ispravljeni. Ovim putem se još jednom duboko izvinjavamo svim navijačima i simpatizerima kluba i poručujemo da će klub dostaviti prepravljenu dokumentaciju u zadanom roku, te čvrstvo vjerujemo da će NK Čelik na Drugostepenoj komisiji zadovoljiti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u takmičenje Prve lige FBiH” – stoji u saopštenju.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

Postavi odgovor