Iz Čelika zatražili izuzeće određenih službenih lica: "Pozivamo Savez da spriječi lakrdiju u subotu"

Iz Čelika su na svojoj zvaničnoj stranici objavili da su od Nogometnog saveza Federacije BiH zatražili izuzeće određenih službenih lica za predstojeću gostujuću utakmicu šestog kola Prve lige FBiH protiv Rudara iz Kaknja.

Saopštenje Čelika prenosimo u cjelosti:

“Ovim putem obavještavamo javnost da smo, u cilju zaštite imena i integriteta NK Čelik Zenica, ali i fudbala kao sporta, od nadležnih komisija Nogometnog saveza FBiH zatražili izuzeće određenih službenih lica za predstojeću gostujuću utakmicu koju naš klub igra u subotu, 16.09.2023. protiv FK Rudar Kakanj.

Naime, kako bismo izbjegli novčane kazne za naš klub u slučaju detaljnog izvještavanja o imenima službenih lica i o razlozima njihovog izuzeća, obavještavamo javnost da smo sve neophodne detalje uputili na adresu Komisije za suce i suđenje NSFBiH.

Ovim putem naglašavamo da ni u kom slučaju ne želimo da naš klub bude dio zakulisnih igara. Otvoreno zagovaramo pošteno suđenje za sve klubove sa ciljem da o sportskim rezultatima odlučuju samo igrači i struka, a nikako sudije i službenih lica, te ovim putem otvoreno pozivamo Nogometni savez FBiH da poduzme sve predostrožne mjere da spriječi lakrdiju u subotu, ali i na svim budućim utakmicama na svim terenima u državi!” – stoji u saopštenju Čelika.

Postavi odgovor