Danas je sa šest odigranih utakmice kompletirano 19. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar u kom je viđeno čak 30 golova.

Čelik je tokom ovog 19. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine dočeako Moševac protiv kojeg nije imao puno muke, te je goste kući poslao sa četiri gola u mreži.

Svi domaći golovi su došli nakon blickriga u drugom poluvremenu. Naime, fudbaleri Čelika su postigli čak tri gola u isto toliko minuta, a strijelci su bili Sivac Eldar u 46., Ali Međuseljac u 47. i u 48. minutu Edin Durmiš.

Konačnih 4:0 na ovom susretu je postavio Besim Kolić koji je precizan bio u 61. minutu susreta. Čelik je nakon ovog trijumfa ostao na petoj poziciji šampionata, dok je Moševac pao na osmu.

I Bosna je danas imala dobar i trijumfalan dan jer su na gostovanju Natronu bili na kraju bolja ekipa, te su se u Visoko vratili sa punim plijenom u svojim rukama.

Sastav iz Visokog je savladao Natron sa konačnim rezultatom od 2:0, a strijelac oba gola za svoju ekipu je bio Tarik Zukić. Vrijedno je napomenuti da je njegov drugi pogodak bio evrogol.

Bosna je sa ovom pobjedom nastavila fantastičan niz u kojem se nalazi, odnosno ostvarili su čak desetu pobjedu u nizu te nastavili borbu za promociju za viši rang koju trenutno vode protiv prvoplasirane Stupčanice.

Kompletni rezultati sa današnjih šest odigranih utakmica 19. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar:

  • Kolina 2:0 Mošćanica
  • Natron 0:2 Bosna
  • Azot 3:2 Jahorina
  • Usora 1:3 Stupčanica
  • Baton 3:2 UNIS
  • Čelik 4:0 Moševac

Stanje na tabeli nakon kompletiranog 19. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime