čelik
foto: nkcelik.ba

U velikoj sali Grada Zenica danas je održana 16. redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj se, između ostalog, glasalo o Prijedlogu Izmjena i dopuna Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu, te je usvojena odluka koja je direktno vezana za Čelik.

Vijećnici u Gradskom vijeću su sa 19 glasova za i 6 suzdržanih izglasili amandman Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Grada Zenica. Ovom odlukom će u budžetu grada Zenice za 2021. godinu biti otvorena nova pozicija, a to je transfer novčanih sredstava fudbalskom klubu Čelik u iznosu od 204 hiljade KM, na ime ranije potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji Grada i kluba.

Čelik je Zenica, a danas su to još jednom pokazali gradski vijećnici koji su glasali za usvajanje ove odluke. Ovom prilikom klub Čelik upućuje najiskreniju zahvalnost svima koji su podržali današnju odluku čiju realizaciju očekujemo u što skorijem roku. Iskreno vjerujemo da će nakon današnje sjednice, klub dobiti potrebnu, očekivanu i Sporazumom ugovorenu podršku Grada Zenica, te da ćemo svi zajedno nastaviti graditi najljepšu sportsku priču u Bosni i Hercegovini koja će dalje samo rasti. Jedan grad, jedan klub. Samo Čelik!” – navodi se u saopštenju zeničkog kluba.

Čelik je trenutno petoplasirani tim Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar, sa 26 osvojenih bodova, deset manje od lidera Stupčanice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime