Foto: NFS BiH

Nakon neuspjelog video sastanka prije tri dana, koji se organizuje uoči početka svake takmičarske sezone u Premijer ligi BiH, danas je održan sastanak sa ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija, a predstavnici četiri kluba nastavili su da bojkotuju rad NFS BiH, istaknuto je na zvaničnoj stranici NFS Bosne i Hercegovine.

Današnji sastanak opet je naišao na bojkot četiri kluba koji se takmiče u Premijer ligi BiH: Sarajevo, Željezničar, Velež i Tuzla siti, a predstavnici NFS su istakli da je njihov bojkot neshvatljiv sa aspekta značaja tema o kojima se razgovaralo.

Savez se iskreno zahvalio predstavnicima Zrinjskog, Širokog Brijega, Leotara, Borca, Radnika, Slobode, Rudara i Posušja koji su došli na današnji sastanak.

“Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode” saopšteno je iz Saveza.

Klubovi koji su prisustvovali današnjem sastanku dobili su jasne i potpune informacije o obavezama prema M:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora.

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje danas utakmicom Radnika i Leotara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime