Foto: Printscreen

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić pred naredni meč sa reprezentacijom Malte na pres konferenciji izjavio je da se nada da će njegovi igrači sa što manje nervoze i stresa privesti uspješno utakmicu kraju.

“Čeka nas utakmica u kojoj tražimo tri boda. Mi smo bolji u svim segmentima i favoriti smo, ali ne smijemo ih podcijeniti. Oni nam mogu praviti probleme u borbenosti. Vodili su protiv Slovačke 2:0, imali sa Rusijom aktivan rezultat. Mi ćemo svakako odmoriti neke igrače koji su igrali u punom ritmu. Modrić će biti na klupi, vidjećemo šta će biti sa Perišićem i Brozovićem. Neki igrači su se dosta potrošili i mislim da je bolje da krenemo sa svježijim igračima” rekao je Dalić i dodao:

“Očito je da ih Slovaci u početku nisu shvatili ozbiljno, postigli su dva prekrasna gola, Rusima su dali gol, tako da ne smijemo biti neozbiljni. Moramo biti angažovani maksimalno i tražiti pobjedu. Nadam se da ćemo utakmicu sa što manje nervoze i stresa uspješno privesti kraju. Iskreno se nadam da nam Luka neće trebati, da se odmori, igrao je dvije utakmice po 90 minuta, već u subotu-nedjelju ga čeka utakmica za Real Madrid, ali meni je najbitnija reprezentacija i naša pobjeda i ja moram Luku koristiti ako bude trebalo”.

Utakmica Hrvatske i Malte je na programu sutra sa početkom od 20:45h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime