Darko Maletić postaje sportski direktor Veleža?

Darko Maletić je najbliži poziciji sportskog direktora u Veležu, piše Faktor.

Fudbalski klub Velež prvi dio sezone okončao je u vrhu premijerligaške tabele i na proljeće će biti legitimni kandidat za plasman u Evropu. Rođeni su nakon nekompletnog 18. kola na trećoj poziciji sa 33 boda, dva manje od drugoplasiranog Zrinjskog i sa istim brojem bodova kao Sarajevo na četvrtoj poziciji. Mostarci su tokom jesenjeg dijela sezone oscilirali u formi, ali su se stabilizovali i zablistali pred zimsku pauzu i na proljeće će konkurisati za plasman u kvalifikacije za Lige konferencija.

Prije prelaznog roka Velež bi trebao izabrati i sportskog direktora. Nakon što je Nedim Jusufbegović u avgustu napustio poziciju šefa stručnog štaba nedugo potom i sportski direktor Sanjin Alagić je sporazumno raskinuo saradnju sa Rođenim.

Kako piše Faktor iz izvora bliskih FK Velež najbliži ovoj poziciji je Darko Maletić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac BiH. Maletić je tokom bogate igračke karijere dvije i po godine nosio dres Veleža i bio kapiten kluba. Što je rijetkost kada su u pitanju igrači koji nisu iz Mostara.

Osim za Velež u BiH je igrao i za banjalučki Borac, a inostranu karijeru gradio je u Austriji, Sloveniji, Srbiji, Rusiji, Rumuniji, Njemačkoj i Kazahstanu

Postavi odgovor