Foto: Facebook/NK Zvijezda Gradačac

Novi šef stručnog štaba Zvijezde iz Gradačca Nebojša Đekanović rekao je za Gradačački glas” da nije trener koji se sklanja od problema i da želi da se prevaziđe trenutna situacija.

On je istakao da Zvijezda klub sa velikom tradicijom koji uvijek želi da bude na vrhu tabele.

Došao sam u klub sa velikom tradicijom i istorijom. Zvijezda je klub koji uvijek pretenduje za sami vrh tabele. Sama činjenica koliko se igrača iz Zvijezde otisnulo po inostranim ligama dovoljno govori” – izjavio je Đekanović i dodaje:

“Trenutno nismo u dobroj situaciji. Nisam trener koji se sklanja od problema i pritiska, već samo želim da se što prije riješi i prevaziđe trenutna situacija. Želim da idem u susret problemu. U fudbalu nema garanta nikad, samo je rad ulazna karta za dobar rezultat i napredak“.

O igračkom kadru je rekao da je još rano donositi bilo kakav sud.

Upoznajemo se svi iz dana u dan, igrači se navikavaju na mene i ja na njih. U ovom trenutku moram da pohvalim njihov rad i pristup treningu. Rano je još donositi bilo kakav sud, treba da se napravi duboka analiza čitavog tima, da se napravi realistična slika. Nakon toga donositi odluke i te odluke u skladu sa klupskim ambicijama i mogućnostima” – rekao je Đekanović.

Ekipa Zvijezde trenutno se nalazi na 13. mjestu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a naredni meč dočekuju tim Bratstva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime