Foto: David Gray/Reuters

Čuveni italijanski fudbaler Alesandro del Pjero boravio je u Beogradu gdje je za B92 govorio o srpskim fudbalerima s kojima je igrao u karijeri, ali i o reprezentaciji Srbije.

“Ne želim da pomenem samo jednog od njih, jer ako pomenem jednog, drugi će me ubiti. Imao sam nevjerovatno vrijeme sa njima. Počeo sam sa Vladimirom Jugovićem sa kojim sam osvojio Ligu šampiona, što je jedno od najvažnijih sjećanja koje imam. Potom sa Darkom Kovačevićem i Zoranom Mirkovićem. Bilo nam je sjajno zajedno u svlačionici. Dijelili smo neke fenomenalne trenutke. Uvijek sam se sa njima osjećao izuzetno komforno, od prvog dana. A to je ljepota odnosa koji smo imali” – izjavio je Del Pjero pa se osvrnuo i na probleme s kojima se reprezentacija Srbije suočava u posljednje vrijeme:

“Ne znam šta je konkretno problem sa reprezentacijom Srbije. Sigurno je da ima nevjerovatno talentovan tim. Svi bismo voljeli da ih vidimo da učestvuju na različitim takmičenjima na vrhunskom nivou. Ali nije lako reprezentaciji ostvariti određene ciljeve. Moraš ne samo da planiraš, nego i da želiš. Ali konkurencija je vrlo teška. Italija je prije tri godine propustila Svjetsko prvenstvo. Posle dosta vremena. Bili smo šokirani, jer to je dio naše kulture. Ali takvo je takmičenje, ako se ne pokažeš, ne ostvariš rezultat onda ne ideš na SP. Nadam se da će se podići i biti sjajni” završio je legendarni napadač.

Del Pjero je za Juventus odigrao 513 utakmica postigavši 209 golova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime