Dešan nakon remija sa Mađarskom: "Dodali smo bod na tri i to nam je puna torba"

Selektor Francuske Didije Dešan nakon utakmice protiv Mađarske rekao je kako su promašili previše prilika.

Francuska je u tom susretu remizirala rezultatom 1:1, a u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena Mađari su poveli sa 1:0. Bod “Trikolorima” je spasio Antoan Grizman u 66. minuti.

“Mađarska je bila odlična, stvarno su dali sve od sebe. Mi smo bili sposobni da igru podignemo na viši nivo, nikad ne odustajemo, nema bacanja peškira. Znao sam da ako ne budemo na najvišem nivou nećemo pobijediti. Naš cilj je prolazak u drugu rundu i i dalje smo dobri tu sa četiri boda, iako smo željeli imati šest” – rekao je Dešan.

Dešan je kao glavni razlog za slabiji rezultat okarakterisao veliki broj propuštenih prilika:

“Prvih 15 minuta je bilo jako loše od nas, trebalo nam je vremena da uđemo u meč. Nakon toga su stvari postale bolje, mogli smo stvarati prilike, ali smo doživjeli udarac u nadoknadi prvog poluvremena. Zadovoljan sam, ne presrećan rezultatom, ali sam zadovoljan. Nismo izgubili, dodali smo bod na tri i to je puna torba”.

Francuska u posljednjem kolu igra protiv Portugala, koji je u prvom kolu pobijedio Mađarsku.

“Posljednja utakmica će biti jako bitno, možda malo osvježim neke stvari. Svježe noge su ponekad jako bitne i danas, uz veliku temperaturu, bilo je jako teško” – dodao je Dešan.

Dešan je prokomentarisao i veliki broj promašaja Karima Benzeme, rekavši da ga to ne brine i da vjeruje napadaču Real Madrida.

Postavi odgovor