Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari

Selektor Engleske Geret Sautgejt je kritikovao ophođenje prema radnicima u Kataru koji rade na izgradnji infrastrukture pred predstojeći Mundijal u ovoj zemlji, a direktor istog Naser Al Kater ga je upozorio da pažljivije bira riječi, prenosi “Sky Sports”.

“Moja pitanje je da li je neko iz ekipe Engleske ikada bio u Kataru? Pitanje za selektora Gereta Sautgejta bi bilo da li pak on ikada lično posjetio ovu zemlju”rekao je direktor Mundijala u Kataru Naser Al Kater pa dodao:

“Ta pitanja sam postavio jer je problem kada nešto veoma glasno i javno komentarišeš, a da o tome znaš samo što si pročitao u medijima. Neko sa dosta uticaja kao Sautgejt bi mora da bira svoje riječi pažljivije”.

Kao što je poznato, Katar je odavno optužen da veoma loše tretira radnike koji su većinom stranog porijekla i dolaze iz siromašnih azijskih zemalja.

Prema mnogim izvorima i navodima, nekoliko hiljada ovih radnika koji rade na izgradnji infrastrukture za Svjetsko prvenstvo u Kataru je izgubilo svoje živote zbog očajnih tretmana u ovoj arapskoj zemlji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime