Foto: ŠF Ačko Doboj/Facebook

Škola fudbala “Ačko” iz Doboja proslavlja četvrtu godišnjicu svog postojanja, a ove godine su odlučili da u sklopu proslave četvrtog rođendana organizuju “Dane fudbala” koji će trajati sve do Nove godine, a takmičenja će se održavati svakog vikenda.

U Doboju će se, naime, u sklopu proslave četvrtog rođendana škole fudbala “Ačko” svakog vikenda održavati turniri za različite generacije počevši od najmlađe koja je 2014. godište.

Turnir za najmlađe je već odigran, a iz Doboja je u svijet poslata prelijepa slika. Okupljena je bila čak 21 ekipa, uključujući i timovi poput Crvene zvezde, banjalučkog Borca, Sport Tima, Tempa iz Zenice i drugih. Na kraju su crveno-bijeli klinci bili najbolji jer su u finalu savladali Borac sa 4:1. Treće mjesto zauzeo je Tempo, a četvrta je bila domaća selekcija.

ačko, Doboj postaje centar fudbala za najmlađe: Škola fudbala Ačko okuplja stotine klinaca
Foto: ŠF Ačko Doboj/Facebook

“Izuzetno smo srećni što je prvi turnir protekao u najboljem redu. Odlučili smo se za ovakav vid obilježavanja rođendana jer smo imali dobre povratne informacije od velikog broja škola fudbala i klubova, pa sa ponosom ističemo da je do sada prijavljeno oko 130 ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine” – rekao je tzrener ŠF Ačko Dražen Vasiljević pa se posebno osvrnuo na saradnju koju njegova fudbalska škola ostvaruje sa Crvenom zvezdom:

Od osnivanja smo praktično partner najvećeg kluba na ovim prostorima. Ostvarujemo saadanju po pitanju odlaska dječaka iz šire regije na probne treninge, edukacije trenera, ali i stalnim informacijama u vezi sa radom omladinskih kategorija. Zvezda je već prvog vikenda dokazala da su djeca odlično selektirana i veoma ubjedljivo su osvojili prvo mjesto. Sjajna je stvar kada možemo da vidimo kako se radi u tako velikom klubu, neprocjenjivo iskustvo je i da učimo od njih“.

Već narednog vikenda snage će odmjeriti generacija 2013, a Doboj će sve do Nove godine biti prestonica fudbala za najmlađe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime