Foto: FK Borac Jelah/Facebook

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar. Stupčanica će u Olovu biti domaćin ekipi Borca iz Jelaha, dok će Čelik gostovati u Prači kod Jahorine.

Fudbaleri Stupčanice već su osvojili titulu jesenjeg šampiona Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine pošto kolo prije kraja imaju sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Bosnu iz Visokog.

U prošlom kolu fudbaleri iz Olova gostovali su kod Famosa u Hrasnici i odigrali jednu vrlo tešku utakmicu u kojoj su na kraju uspjeli da trijumfuju sa 2:1 golovima Hamze Hodžića i Fijada Mehanovića čime je osigurana titula jesenjeg šampiona.

Za vikend je u Olovu bila planirana proslava titule, ali je ipak odgođena zbog smrti mlade Muamere Rapić, čime je još jednom pobijedila humanost i saučesništvo prema ljudskoj nesreći.

Borac iz Jelahaima iza sebe odličnu sezonu sa dobrim rezultatima, u prošlom kolu su doduše vrlo teško savladali slabašnu Jahorinu iz Prače, ali dosadašnji rezultati gostima iz Jelaha ulivaju samopouzdanje pred ovaj duel, tako da se u Olovu i ovoga vikenda očekuje još jedna fudbalska poslastica.

borac, Druga liga FBiH – Centar: Borac iz Jelaha na teškom ispitu u Olovu, Čelik želi protutnjati Pračom
Foto: FK Borac Jelah/Facebook

Fudbaleri Čelika će nakon nemilih scena koje su se dogodile u prošlom kolu protiv ekipe Bosne iz Visokog gostovati u Prači kod ekipe Jahorine i važiće za apsolutnog favorita protiv, ove sezone, veoma lošeg rivala.

Situacija u klubu bi se, sa finansijske strane, mogla relativno brzo popraviti budući budući da je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena odluka da se klubu sa “Bilinog polja” uplati novac na ime ranije potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji Grada i kluba.

Čelik se trenutno nalazi na petoj poziciji i ima deset bodova minusa u odnosu na vodeću Stupčanicu, ali igrači ovoga kluba vjeruju da trka za titulu nije još izgubljena te da se Čelik može vinuti u prvoligaško društvo. Ovakve utakmice, samim tim, moraju da se dobiju, i osim tri boda, sve bi bio neuspjeh.

borac, Druga liga FBiH – Centar: Borac iz Jelaha na teškom ispitu u Olovu, Čelik želi protutnjati Pračom
Foto: NK Bosna Visoko/Facebook

Nakon serije od četiri meča bez poraza u kojima su tri puta izlazili kao pobjednici, fudbaleri UNIS-a iz Vogošće će biti domaćini ekipi Moševca, gdje bi, sudeći prema posljednjim rezultatima i ovdje trebalo da budu favoriti.

Nakon komšijskog derbija u kom su odigrali bez golova protiv Mošćanice UNIS će željeti da se odmah vrati na pobjednički kolosijek, i to protiv rivala koji u posljjednje vrijeme ne pruže svokje najbolje partije.

Bosna će u Visokom biti domaćin ekipi Batona i biće, reklo bi se, pod imperativom pobjede kako bi se zadržala šampionska trka sa Stupčanicom koja je ne prosipa bodove tako lako, tako da, baš kao što Čelik mora da pobijedi Jahorina, u istoj situaciji će se vikend naći i ekipa iz Visokog.

borac, Druga liga FBiH – Centar: Borac iz Jelaha na teškom ispitu u Olovu, Čelik želi protutnjati Pračom
Foto: FK UNIS/Facebook

Svi parovi 15. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar:

  • Jahorina Prača – Čelik
  • Stupčanica – Borac Jelah
  • Kolina – Rudar Breza
  • UNIS – Moševac
  • Krivaja – Famos
  • Bosna Visoko – Baton
  • Natron – Usora
  • Azot – Mošćanica

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime