Foto: NK Čelik Zenica/Facebook

U okviru posljednjeg kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Centar je danas odigrano pet susreta u kojima je Čelik bio trijumfalan nad Jahorinom, a Kolina je kući upisala prvu pobjedu još od septembra nad Rudarom iz Breze.

Čelik je savladao “fenjeraša” Jahorinu u gostima sa 3:0 čime su nastavili seriju od pet utakmica u kojima nisu upisali niti jedan poraz. Strijelci za tim iz Zenice su danas bili Sulejman Salkić, Harun Varda koji je postigao evrogol sa nekih 30-ak metara i Edin Durmiš.

Zeničani su ovu polusezonu završili na četvrtom mjestu šampionata sa omjerom od osam pobjeda, pet remija i sa samo jednim porazom koji je došao na njihovom “Bilinom polju” protiv najbolje ekipe jesenjeg dijela takmičenja Stupčanice.

Čelik, Druga liga FBiH – Centar: Čelik siguran protiv Jahorine u gostima, Kolina upisala prvu pobjedu još od septembra
Foto: NK Kolina Ustikolina/Facebook

Kolina je trijumfom od 3:0 nad Rudarom iz Breze, koji je njihov direktni rival za opstanak u Drugoj ligi FBiH – Centar, ostvarila prvu pobjedu još od septembra kada su bili bolji od Jahorine u gostima sa 5:0.

Strijelci za domaću ekipu na susretu protiv Rudara su bili Armin Polovina, Adis Korjenić i Hamza Gluhačević. Oni su sa ovom pobjedom završili na 14 mjestu sa devet bodova, a imaju šest bodova više od Rudara i Jahorine koje se nalaze na mjestima koja vode u rang niže.

Stupčanica je pobjedom nad Borcem iz Jelaha ovjerila titulu jesenjeg šampiona Druge lige FBiH – Centar. Precizni za tim iz Olova su bili Fijad Mehanović sa bijele tačke i Emir Karičić koji je svoj gol postigao glavom sa nekih 5-6 metara.

Čelik, Druga liga FBiH – Centar: Čelik siguran protiv Jahorine u gostima, Kolina upisala prvu pobjedu još od septembra
Foto: NK Stupčanica/Facebook

Usora je trijumfalna bila nad Natronom u gostovanju. Oni su domaći tim savladali sa 2:0, a golgeterski raspoloženi na strani gostujuće ekipe su bili Luka Jozinović i Evhad Vardo.

Jedini remi na današnjih pet utakmica je viđen u Vitkovićima na susretu između domaćeg Azota i Mošćanice. Ove dvije ekipe su podijelile bodove, a konačan rezultat je glasio 0:0.

Iako je danas jesenji dio Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Centar sa ovih pet mečeva trebao kompletiran, on to nije jer je susret između Krivaje i Famosa juče prekinut nakon incidenata na terenu.

Kompletni rezultati sa današnjih pet utakmica posljednjeg kola Druge lige FBiH – Centar:

  • Azot 0:0 Mošćanica
  • Natron 0:2 Usora
  • Kolina 3:0 Rudar Breza
  • Jahorina 0:3 Čelik 
  • Stupčanica 2:0 Borac Jelah

Tabela nakon današnjih pet odigranih utakmica 15. kola Druge lige FBiH – Centar:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime