Foto: HNK Sloga Donji Vakuf-Uskoplje/Facebook

U okviru 12. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Jug je danas odigrano pet od sedam zakazanih utakmica, a razlog tome su vremenske nepogode.

Sloga iz Donjeg Vakufa-Uskoplje je na “Košutama” razmontirala ekipu Stoca sa rezultatom 8:2 čime svoj stadion pretvara u jednu pravu malu tvrđavu jer su u posljednje tri utakmice kod kuće ostali neporaženi.

Stolac nastavlja bilježiti loše rezultate i nastavlja da pada na tabeli. U posljednjih pet utakmica su oni samo jednom uspjeli biti trijumfalni i to protiv Neuma u gostima kada su domaćine pobijedili sa 2:1.

Sloga, Druga liga FBiH – Jug: Sloga razmontirala Stolac, Klis siguran protiv Gruda
Foto: NK Klis/Facebook

Klis nastavlja borbu za promociju u viši rang jer su na svom stadionu savladali Grude bez većih problema sa rezultatom 2:0. Strijelci za domaći tim su bili Aid Kudra i Bern Šimunović.

Oni su se ovim trijumfom približili Čapljini na dva boda, sa tim da oni nisu odigrali svoj današnji meč koji je otkazan zbog vremenskih nepogoda koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu.

Neum je ostvario prvu pobjedu nakon četiri vezana poraza jer su na svom terenu savladali Ramu sa konačnim rezultatom od 3:1. Ovo je bio prvi poraz Rame u posljednjih pet kola.

Brotnjo je bio identičan kao i Neum u smislu da su i oni svoje rivale, ekipu Kamešnice, savladali sa 3:1 sa razlikom da su to oni uspjeli u gostima. Trijumfalni gosti bilježe solidne rezultate u posljednje vrijeme i nalaze se na petoj poziciji.

Jedini remi je viđen u susretu između Ljubuškog i Bjelopoljca, a isti je završen sa rezultatom 2:2.

Rezultati nekompletnog 12. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine -Jug:

Tabela nakon nekompletnog 12. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Jug:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime