Spuštena je zavjesa na jesenji dio takmičenja u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – Sjever, a u utakmicama koje su odigrane danas Prokosvići su bili bolji u festivalu golova protiv Mladosti iz Malešića dok je Dizdaruša pokvarila slavlje Radničkom iz Lukavca.

Prokosovići su na domaćem terenu bili bolji od Mladosti iz Malešeća u jednoj goleadi koja je završena sa konačnih 5:3. Strijelci za domaće su bili Anel Junuzović, Armin Kucalović, Kenan Ahmetović i Elvedin Salkić dok su za goste gol pogađali Beriz Šakić, Ahmed Duraković i Armin Hadžić.

Domaći su sa ovim trijumfom završili na devetoj poziciji lige dok su gosti jesenji dio šampionata okončali na 11 mjestu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Sjever.

Prokosovići, Druga liga FBiH – Sjever: Prokosovići izašli kao trijumfalni u festivalu golova protiv Mladosti, Dizdaruša pokvarila slavlje Radničkom
Foto: FK Radnički Lukavac/Facebook

Radnički iz Lukavca je na gostovanju Dizdaruši želio da okonča prvi dio sezone sa pobjedom i da na takav način ovjeri istu, ali su domaći imali nešto drugačije planove. 

Dizdaruša je sa minimalnom pobjedom od 1:0 pokvarila planove gostiju, a strijelac pobjedničkog gola koji je Dizdaruša propelirao na deseto mjesto je Vahid Mrkaljević koji je bio precizan sa jedanaest metara.

Ipak, navijačima kluba iz Lukavca ovaj poraz nije pokvario slavlje i oni su svoje ljubimce dočekali sa vatrometom i pjesmom kada su se oni vratili sa gostovanja Dizdaruši.

Prokosovići, Druga liga FBiH – Sjever: Prokosovići izašli kao trijumfalni u festivalu golova protiv Mladosti, Dizdaruša pokvarila slavlje Radničkom
Foto: NK Orahovica 1974/Facebook

Orahovica je kod kuće bila sigurna protiv Gornjeg Rahića i goste je savladala sa 3:0 golovima Nermina Karića, Elvedina Tubića i Semira Dedića.

Na domaćem stadionu Seona je pobijedila bosanskohercegovački Dinamo iz Donje Mahale sa 2:0, a precizni za domaće su bili Emir Dugalić i Musa Dijabang.

U preostala dva susreta Bosna iz Mionice je savladala na svom terenu Svatovac sa 3:0 dok je Priluk bio konkretniji i savladao je Slaven kojeg prema svemu sudeći očekuje grčevita borba za opstanak.

Kompletni rezultati posljednjeg kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Sjever:

Tabela nakon kompletiranog 15. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Sjever:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime