Dudić: "Molim samo za podršku, mislim da ćemo biti prava klapa"

Fudbaleri Sarajeva savladali su na domaćem terenu u prijateljskom meču ekipu Iskre sa 7:1, a Feđa Dudić je nakon meča kazao da je ovo za prvi duel jako dobro.

On je zamolio za podršku, te da hemiju prave trener i ekipa i da će ovo biti prava klapa.

“Pun pogodak utakmica na Koševu pred otvorenim tribinama. Možemo biti zadovoljni s načinom na koji Sarajevo igra, brži posjed i tranzicija pogotovo u prvom poluvremenu. Posjed je bio dobar. Drugo poluvrijeme šest novih igrača, metodologija izlaska u presing i posjed veoma dobro. Hoćemo da dolazimo u završnicu sa većim brojem igrača. Za prvu utakmicu jako dobro, tek smo na početku, ali raduje ovo jer protivnik nije bezazlen” – kazao je Dudić i nastavio:

“Jedna dobra utakmica za podstrek dalje, ali nema euforije. Na dobrom smo putu. Danijel Avramovski još nije spreman, očekujemo ga za 7-10 dana na treningu. Vlatko Drobarov radi individualno prije nego sto krene u utakmicu. Molim samo za podršku. Hemiju pravi trener i ekipa, mislim da ćemo biti prava klapa i to oni pokazuju. Bore se za mjesta jer na svakoj poziciji imamo dva igrača. Meni trebaju igrači koji se uklapaju u moj sistem. Imamo u planu dovesti još desnog bočnog”.

Koliko su i navijači bili zadovoljni prikazanim pokazalo je i to da su trener i igrači ispraćeni ovacijama sa tribina.

Postavi odgovor