Dudić: "Željo je bio bolji u prvoj utakmici, ali danas je sve to puta dva bilo na našoj strani"

Trener Veleža Feđa Dudić prokomentarisao je poraz od Željezničara na “Grbavici”.

Teško je bilo šta reći kada primiš ovako gol na samom kraju utakmice. Kako se utakmica odvijala, Željezničar je bio zadovoljan bodom, ali tako to ide, čestitam Plavima na pobjedi, prvo poluvrijeme smo odigrali kroz posjed i kroz neke stvari koje smo htjeli, imali smo prilike, Želju smo limitirali i onda drugo poluvrijeme je moglo otići na obje strane, imali smo posjed, ali prva prava prilika za Želju u 70. minuti kada smo umalo primili gol. Čekali su svoju šansu, kad se mislilo da će završiti 0:0, primimo gol, teško mi je šta reći. Željo je u prvoj utakmici bio bolji i hvalio sam ih, ali danas je to sve puta dva na našoj strani – rekao je Feđa Dudić te dodao:

Brandau ističe ugovor, vidjećemo šta će se dešavati, tu je trenira, u konkurenciji je, ušao je protiv Tuzla sitiju, a u posljednje dvije utakmice nije. Mora na treningu dati naznaku da želi da igra i pomogne, moraš doći na trening i vidjeti neke stvari, pa da se može pričati. Imamo Haskića koji je bio opasan, nismo dali gol, stvorili smo mnogo prilika, ali nismo dali gol, to je druga priča. Daleko je ljetni prelazni rok“.

Velež će se do kraja sezone više okrenuti takmičenju u Kupu gdje još uvijek imaju šansu da dođu do evropskih kvalifikacija.

Postavi odgovor