Dugogodišnji doktor reprezentacije Hrvatske otkrio do kada će Modrić nastupati za 'Vatrene'

Dugogodišnji legendarni doktor u reprezentaciji Hrvatske, Zoran Bahtijarević, odlazi poslije trideset godina u Hrvatskom nogometnom savezu, u kojem je od 1992. godine kao doktor prošao sve uzrasne kategorije.

Sa reprezentacijom Hrvatske je sudjelovao na sedam velikih takmičenja i osvajač je srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Na opraštanju je Bahtijarević otkrio i da Luka Modrić planira da nastupa za “Vatrene” do Evropskog prvenstva 2024. godine.

“Evo, kad je već dres u pitanju, ima jedna priča sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, iz Bad Brukenaua u kojem je bila smještena reprezentacija. Profesor Nemec i ja taman smo kretali na partiju tenisa, a na obližnjem balkonu visio je ogromni dres hrvatske reprezentacije, valjda pet sa pet metara. I Darijo Srna viče za mnom: ‘Doc, doc!’, ja se okrenem , a on kaže: ‘Zaboravili ste ponijeti dres!’. Uglavnom, ja sam deda, a deda ne trči po terenu pa sam se počeo bojati da će publika početi vikati da pošalju nosila po mene. Trideset godina je puno, moj plan je bio otići kad se Modrić i starija generacija oproste od reprezentacije, tako da se povučen i da to niko ne skuži”rekao je on za HNS, pa nastavio:

“Međutim, Modrić je odlučio ostati do Eura 2024, a to bi ipak bilo teško dočekati. Međutim, sa selektorom sam se već dogovorio da ćete jednu medalju iz Katara sačuvati i za mene. Hvala vam na mnogo čemu, na trideset godina predivnih trenutaka, ali najviše vam hvala što ste me naučili da se ne moramo sramiti niti ikoga bojati zato što smo iz male Hrvatske. Zahvaljujući vama i Hrvatskom nogometnom savezu dobio sam priliku okrenuti novu stranicu u svom životu. To je velika čast i meni i Hrvatskom nogometnom savezu. Toga ne bi bilo bez vas, mnogi od vas su mi bliski i dragi prijatelji. Dok sam živ ja sam vaš i vi ste moji”.

Ako bude tako kao što Bahtijarević kaže, Modrić će se onda nakon 12 godina oprostiti od reprezentacije Hrvatske, za koju je debitovao davne 2006. godine.

Postavi odgovor