Duvnjak: "Pripadamo Premijer ligi i učinićemo sve da se tamo vratimo"

Trener Čelika Armin Duvnjak bio je više nego zadovoljan nakon plasmana njegovog tima u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Čelik je pobijedio Klis u revanšu doigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH rezultatom 3:0 i tako se plasirao u viši rang.

Drago mi je što nakon ove utakmice imamo ovako dobar odnos. Imali smo odličan doček i mi u Konjicu. Čestitam igračima, navijačima i upravi, kao i svim ljudima koji su davali napor za naš Čelik” – rekao je Duvnjak i dodao:

“Ostvarili smo cilj o kojem smo pričali cijele sezone. Odmorićemo se i nadam se napraviti ozbiljan posao i napraviti respektabilnu ekipu koja će moći pomrsiti račune svakom. Želimo da se Čelik poštuje, a mi ćemo to izvan i na terenu učiniti da tako bude”.

Čelik je po posjeti bolji od većine članova Premijer lige BiH. Trener Duvnjak navodi kako se sada spremaju za povratak u društvo najboljih.

Zanimljiv je podatak da je na susretima bio ogroman broj ljudi. Jedan ili dva tima u Premijer ligi to jedino mogu. Zenička publika se zaželjela velikih mečeva i obećavamo da ćemo sve učiniti da se vratimo tamo gdje trebamo biti, a to je Premijer liga i tu da ne igramo neku epizodnu ulogu. Bogami ćemo sve učiniti da se na ovom stadionu radujemo titulama” – poruka je trenera Čelika.

Postavi odgovor