Duvnjak: "Ja želim ekipu koja će gristi i koja će u nekim situacijama rizikovati na terenu"

Trener Čelika Armin Duvnjak rekao je pred meč šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva da igrači jedva čekaju tu utakmicu.

Duvnjak je istakao da su svjesni da igraju protiv jedne od najboljih ekipa u državi, ali da vjeruje u svoje momke.

“Što se tiče stanja u našoj ekipi, trenutno je odlično, bez obzira na posljednji rezultat iz Ilijaša, gdje smo imali nesreću i gdje smo bili dosta bolji protivnik, odnosno imali smo dosta šansi, ali nas je protivnik kaznio nakon naših grešaka. Bez obzira na sve to, moramo zaboraviti prethodni meč i napraviti analizu. Od utakmice protiv Ilijaša mi smo se okrenuli susretu protiv Sarajeva. Što se tiče sutrašnjeg protivnika, radi se sigurno o jednoj od najboljih ekipa u našoj državi, koju vodi, prema mom mišljenju, vrhunski trener Feđa Dudić, moj bivši saigrač” – kazao je Duvnjak i dodao:

“Domaće utakmice igraju na Bilinom polju, dosta njihovih utakmica smo gledali i smatram da su bili u većini tih utakmica bolji protivnik, ali ih nije služio rezultat. U nastavku sezone im želim sve najbolje, ali tek iza sutrašnje utakmice. Analizirali smo protivnika i smatram da ćemo se i mi sutra pitati nešto na terenu. Ja vjerujem u svoje momke. Mislim da u Kup utakmici gdje se igra jedan meč je sve moguće, posebno zbog toga što imamo tu neku energiju i neće nas pokolebati taj lošiji rezultat iz prethodnog meča”.

On je rekao da igrači jedva čekaju utakmicu i da su ranije pokušali da ne razmišljaju puno o tom susretu, ali su mladi igrači podlegli atmosferi.

“Vidi se to na treninzima da momci jedva čekaju sutrašnju utakmicu. Želim samo da kažem da ćemo sigurno biti maksimalno motivisani i istovremeno mudri, te ćemo pokušati da budemo hladne glave. Pokušaćemo se pripremiti za, ajde da kažem, svaki detalj koji bi mogao da bude na sutrašnjem meču, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Dosta se priča o utakmicama koje su prije bile, konkretno o ovoj iz Ilijaša, pa da napomenem samo da na tom susretu nismo mogli računati na dva-tri igrača. Želimo svaku utakmicu pobijediti. Nakon žrijeba prošle sedmice, sutradan smo imali trening i sastanak, gdje sam zabranio igračima da spominju ime protivnika u Kupu dok ne apsolviramo​ meč iz Ilijaša” – naveo je Duvnjak i nastavio:

“Nažalost, društvene mreže, sama atmosfera u našem gradu su učinile svoje. Pokušali smo da puno ne razmišljamo o Sarajevu, ali naši mladi momci su podlegli atmosferi​. Ja želim ekipu koja će gristi na terenu, koja će u nekim situacijama rizikovati na terenu. Pokazali smo protiv ozbiljnijih ekipa da smo spremni se braniti, postaviti se u neki defanzivni blok. Volim da rizikujem, posebno kada osjetim da smo jači, ali definitivno imamo taj mali problem kod realizacije. Vjerujem da ćemo to ispraviti. Pozvao bih navijače da nam budu dodatni vjetar u leđa u sutrašnjoj utakmici, a mi možemo obećati da ćemo ostaviti posljednji atom snage kako bi ostvarili povoljan rezultat”.

Utakmica između Čelika i Sarajeva na programu je sutra od 18 časova.

Postavi odgovor