Printscreen

Nekadašnji fudbaler Čelsija Džo Kol pričao je u podkastu sa bivšim saigračem Čarltonom Kolom kako su izgledali božićni praznici u Londonu kada je on nastupao za “Plavce“.

Išli bismo u lokalni kafić. Naručivali smo runde tekile. Strani igrači bi rekli: ‘Cijelu godinu trpili smo ovo hladno vrijeme sa nekim razlogom’. Voljeli su to, bilo je zabavno. To je engleski običaj, dio je naše fudbalske tradicije. Nadam se da igrači još uvijek to rade” – rekao je Džo Kol.

Potom je njegov kolega Čarlton Kol ispričao kako se u kafićima najbolje snalazio Asije Del Horn, Baskijac koji je tada nastupao za Čelsi.

Del Horno nije znao progovoriti riječ engleskog, ali je mogao puno popiti. Kad sam ga vidio, pomislio sam: ‘Ovaj se uklapa u našu filozofiju’. Nije volio ići na službu, nego piti i otići kući razvaljen” – rekao je Čarlton Kol, a potom se Džo nadovezao:

Ja i Šon Vrajt-Filips išli smo na koncert Arktik Monkijsa. Imali smo kartu viška i poveli smo Del Horna. Nije znao riječ engleskog, nije znao ni ko su oni. Nadlaktio se na šank. Ostavili smo ga sa nekim navijačima i ušli u dvoranu na koncert. Dva do tri sata je bio sa njima, a nije znao više od pet riječi engleskog. Bio je oduševljen kad smo ga pokupili“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime