Mulalić: "Željo nas je u svakom momentu mogao kazniti, ali zaslužena pobjeda"

Fudbaleri Igmana savladali su ekipu Željezničara u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0, a nakon meča je govorio trener tima iz Konjica, Edis Mulalić.

Edis Mulalić je tako došao do velikog trijumfa protiv bivšeg kluba.

“Danas je bitno da smo zaustavili negativan trend. Zajedno smo negdje nepune tri sedmice. Mislim da su igrači i protiv Sarajeva i protiv Širokog igrali dobro, vidio se pomak, energetski. Neću reći da nas je iznenadilo kad je Željo dobio crveni karton, ali sa nekog psihološkog momenta smo stali, nismo nalazili rješenje za 10 igarča protivnika, jer kada se to desi oni drugi uvijek daju više da nadomjeste tog jednog koji fali” – rekao je Mulalić, pa dodao.

“Dosta težak teren, Željezničar nas je mogao u svakom momentu kazniti. Tranzicija opasna sa Boljevićem naprijed. Imali smo sreće da nismo gol primili. Izmjene su donijele napredak po ovom terenu. Na postavljenu odbranu Želje neko je morao višak napraviti, to je bio Mešić, koji je napravio nered po ulasku u igru. Tu smo se nagradili golom. Poslije, nismo htjeli stajati i mislim da kada se sve svede zaslužena pobjeda”.

Zatim je Mulalić nastavio:

“Niko nije ostao, ni ispao, ni osvojio titulu u novembru, decembru. Najbitnije je da nismo gol primili, stvarno smo ih puno primili do sada, to je za svaku osudu. Radili smo na samopouzdanju, da se uhvatimo za dobre stvari. Protiv Sarajeva je utakmica bila u egalu, zaslužili smo bod, ako ne i sva tri. Danas smo to dali. Pritiskali smo non stop, nismo se vratili niti jednog momenta.

Moj zadatak je da igračima promijenim razmišljanje, da igramo napadački, otvoreno, sve utakmice. Taj fudbal je primamljiv za gledaoce i mogu šta da vide. Neko čekanje pozadi, nije to. Ja volim totalni fudbal, koji se igra za narod, da dođu da gledaju, a ne da ih odbijemo od fudbala. Pa privucimo ih barem igrom. Prošle utakmice smo izgubili, ali niko nam nije zamjerio jer smo se bacali na glavu”.

Igman će u narednom kolu na svom terenu dočekati Zvijezdu 09.

Postavi odgovor