foto: fksloboda.ba

Predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović nakon današnjeg sastanka na kojem se pričalo o reformi bosanskohercegovačkog fudbala izjavio je da se svi klubovi moraju ujediniti i skupa doći do zajedničkog dogovora jer samo tako bosanskohercegovački fudbal može ići naprijed.

“Pozivi su bili upućeni i ostalim klubovima, nadam se da ćemo u budućnosti biti u još većem broju. Ovo je nastavak sastanaka koji su počeli mnogo ranije, ovo nije ništa novo. Želim i da zamolim medije da prenesu da ovaj skup nije nacionalno obojen već da svoj zaključak formulišemo kroz N/FS BiH. Zato smo se sastali ovdje da se dogovorimo oko zaključaka. Želimo da se dogovorimo sa Savezom i oko napretka bosanskohercegovačkih klubova. Želimo da imamo odličnu saradnju, svi su potrebni međusobno, ne bih želio da se dijeli na naš i njihov Savez, želim da naglasim da ovo nije buntovnički, ni radikalno već nastavak prijašnjih razgovora oko formiranja Udruženja premijerligaša, a sve unutar pravilnika Saveza. Pozivamo i ostale klubove da se odazovu ovim sastancima jer je ovo za dobrobit bosanskohercegovačkog fudbala”istakao je predsjednik Slobode pa dodao:

“Ne idemo u dobrom smjeru, to su činjenice, a ne argumenti. Da vidimo šta možemo uraditi da svima bude bolje, nemojte da se razdvajamo na klubove i Savez. To je najveći nonsens, nemaju mi i oni nego samo mi i trebamo uspostaviti dijalog”.

Sloboda na otvaranju nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine na “Tušnju” dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora, a taj meč je na programu večeras od 19h.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime