REUTERS/Andy Rain

Fudbaleri Italije osvojili su titulu evropskog prvaka pošto su sinoć u finalu na “Vembliju” savladali Englesku nakon boljeg šutiranja penala, a ovaj poraz engleskim igračima i navijačima nije nimalo lako pao.

Veliko je razočaranje preplavilo Ostrvo, toliko da su neki navijači pokrenuli peticiju da se finalna utakmica ponovi, smatrajući da je njihov tim oštećen u više situacija.

Prva situacija o kojoj se mnogo govorilo jeste ona kod izjednačujućeg gola Leonarda Bonućija, u kojoj je, kako Englezi tvrde, Brajan Kristante igrao rukom.

Takođe, pred sam kraj regularnog dijela igre desila se zanimljiva situacija u kojoj je italijanski stoper Đorđo Kjelini oborio na zemlju Bukaja Saku, da bi nakon toga dobio “samo” žuti karton. Englezi tvrde da je Italijan u toj situaciji morao da bude isključen te da je Bjorn Kuipers direktno uticao na ishod utakmice.

Peticiju je do sada potpisalo samo 1500 navijača, a razlog tome je taj što su i Englezi svjesni da je takav potez samo odraz tuge i neispunjenih snova koji su se sanjali dugih 55 godina, a moraće da se sanjaju i još neko vrijeme.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime