Foto: HNK Orašje/Facebook

Fudbaleri Orašja u 14. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekaće ekipu Gradine, a taj duel za MeridianSportBH najavio je fudbaler tima iz Orašja Esmir Ahmetović.

“U goste nam stiže ekipa Gradine, jedan kvalitetan tim koji uvijek igra na gol više. Očekujem odličnu utakmicu, pa neka bolji pobijedi. Mislim da su oni iznenađenje ove polusezone što se tiče rezultata, a mi idemo da se nadigravamo, da izvučemo što bolji rezultat te da mirni odemo na zimsku pauzu. Sve u svemu, želimo se sa tri boda oprostiti od domaće publike za ovu polusezonu. Nakon toga gostujemo ekipi Mladosti iz Doboj Kaknja koja sigurno ne zaslužuje da se nalazi na ovoj poziciji na tabeli, pa ćemo da vidimo kako i šta dalje”istakao je Ahmetović, a potom se osvrnuo na dosadašnji učinak Orašja u sezoni:

ahmetović, Esmir Ahmetović za MeridianSportBH: “Želimo se sa tri boda oprostiti od domaće publike za ovu polusezonu”
Foto: Dino Matanović

“Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone možemo biti zadovoljni s obzirom na to kako je sve počelo. Kasnili smo sa pripremama, pojačanja su kasno dolazila, ali kako sezona odmiče, mi pokazujemo da imamo respektabilnu ekipu i da zaslužujemo biti u gornjem dijelu tabele. Atmosfera u ekipi je odlična, držimo se svi zajedno, stručni štab radi odličan posao. Polusezonu želimo završiti što bolje plasirani, a za dalje o tom potom”.

Nakon 13 odigranih kola ekipa Orašja zauzima devetu poziciju sa 17 osvojenih bodova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime