NK Svatovac Poljice/facebook

Svatovac i Zrinjski odigraće utakmicu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Fudbaleri Svatovca u srijedu od 16h ugostiće mostarski Zrinjski u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a iz kluba su se obratili navijačima od kojih se očekuje dolazak u velikom broju. 

“Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetioce i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog, diskriminatornog i nacionalnog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja. Pirotehnička sredstva, sve vrste oružja, staklene boce, limenke ili alkoholna pića, sredstva pogodna za napad ili tjelesno ozljeđivanje, opojne droge i druge nedozvoljene supstance ili drugo što može pokvariti užitak, ugodu i sigurnost ostalih sudionika, igrača ili službenih osoba zabranjeno je i ne smije se unijeti na stadion” – piše u objavi kluba iz Poljica, koja je nastavljena riječima: 

“Svi promotivni, komercijalni, politički ili vjerski predmeti bilo koje prirode, uključujući, ali ne ograničavajući se na zastave, oznake, simbole, letke, zabranjeni su i ne mogu se unijeti na stadion. Pojedinci koji su pod utjecajem alkohola ili droga ili koji se ponašaju nasilno ili elementima svojeg ponašanja započinju radnje suprotne javnom redu i općoj sigurnosti, mogu biti udaljeni sa stadiona. Na stadion se može unijeti fotoaparat, mobitel i rasklopni kišobran maksimalne dužine od 30cm. Štake i medicinska pomagala moguće je unijeti uz prethodnu najavu i službenu dozvolu od strane NK Svatovac”. 

U Poljicu vlada nezapamćeno interesovanje za jednu fudbalsku utakmicu, a cijena pojedinačne ulaznice iznosi pet KM. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime