Nermin Bašić: "Željo je tek na početku svog puta"

Šef stručnog štaba Željezničara Nermin Bašić je prokomentarisao remi susret sa Nefčijem u okviru prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Željezničar je danas ugostio Nefči na prepunoj “Grbavici” te su domaći pred sami kraj susreta ispustili trijumf jer su imali prednost od 2:1, a sve je to prokomentarisao i njihov trener Nermin Bašić.

“Malo sam razočaran jer smo primili eurogol u posljednjim minutama. Prvo želim da se zahvalim divnoj publici i mogu biti ponosni na ove momke kako smo iznijeli ovu utakmicu. MIslim da smo bili dosta dobri. Znali smo da su oni individualci strašni i oni danas nisu imali dobrih šansi, mi smo ih zaključali na tih 20 metara”kazao je Bašić, pa dodao:

“Dosta je bilo tempa i dosta tranzicija, dosta gledljiva utakmica. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, preko 100 minuta u utakmici protiv ekipe koja vrijedi deset miliona. Falilo nam je igrača, plus su nam se povrijedila trojica danas. Živi smo i sanjamo dalje ovih sedam dana. Moramo biti ponosni. Željo je odigrao tri utakmice i nije izgubio niti jednu utakmicu. Imamo motiva za dalje, imamo aktivan protivnik. Ova ekipa je igrala protiv Fenerbahcea i Crvene zvezdec koja je jučer savladala Fiorentinu sa 5:0. Mi smo se morali prilagoditi protivniku, malo sam razočaran, ali sam više ponosan. Trebamo nastaviti raditi i mislim da je Željo tek na početku svog put”.

Postavi odgovor