Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin pričao je u emisiji “U svom filmu” na “HRT-u” o dešavanjima kada je objavljeno da će biti formirana Superliga.

On je istakao da mu je veliki optimizam dao Zvonimir Boban s kojim je bio u autu kada je to objavljeno.

To bi značilo kraj fudbala u Evropi, to bi značilo katastrofu za cijelu piramidu i ja sam znao da bi to trebalo da spriječimo. Prvo nisam znao kako jer sam bio previše ljut. Znao sam da moram što agresivnije da nastupim jer je to trebalo da se ukine u roku od 48 sati ili bi imalo neku mogućnost da uspije. Ja sam znao da sam na ivici: ili padamo mi ili rušimo Superligu” – rekao je Čeferin i dodaje:

Zvone ima puno iskustva u fudbalu, zna sve praktično, ali nije to bilo toliko bitno koliko je bilo bitno da je on bio pozitivan od prvog trenutka. On je od prvog trenutka nastupio optimistično i rekao: Hajde da se kladimo u večeru da ćeš ih da ih srušiš u dva dana. I ja sam se kladio i još nisam platio večeru“.

Nakon toga se osvrnuo na ponude da nešto slično napravi sa Ligom šampiona.

Rekli su mi: ‘Šta ako mi vama damo 3,5 milijarde evra pa vi za nas to napravite’. Ja sam rekao da je tu neko lud! Ili oni ili ja? Ja nisam, tako da od tada više nisu zvali. Taj kapital će stalno da dolazi, ali mislim da smo 10 godina mirni” – naglasio je Čeferin.

Na samom kraju je rekao da je na početku svoje advokatske karijere branio ubice, ali da je manje sumnjivih ljudi upoznao tada nego za dvije godine u fudbalu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime