Official photo

Direktor Bundeslige, Kristijan Sajfert, izrazio je protivljenje evropskoj Superligi, posebnu kritiku je uputio prema upravama klubova koji učestvuju u ideji kreiranja tog takmičenja.  

Kristijan Sajfert, direktor njemačke Bundeslige, uputio je javnu kritiku prema najuspješnijim evropskim klubovima i potencijalnoj evropskoj Superligi na današnjem samitu koji je organizovao “Financial Times”, prenosi “Football Espana”.

Sajfert je, na pitanje novinara o finansijskim mogućnostima klubova koji su nosioci ideje o pokretanju novog takmičenja, odgovorio:

“Ukoliko bih se našao u ulozi potencijalnog investitora u takvo takmičenje, prvo bih se zapitao da li su ti klubovi odgovarajući partneri. Oni će na kraju baciti taj novac u prazno, kao što ga bacaju u prazno posljednjih par godina. Mišljenja sam da bi se ti klubovi prije svega trebali pozabaviti izgradnjom finansijske samoodrživosti, razmotriti prijedlog o ograničavanju plata za igrače i sličnim stvarima”. 

Govoreći o 15 klubova koji trenutno izražavaju želju za osnivanjem novog evropskog klupskog takmičenja, Sajfert je između ostalog okarakterisao njihove upravljačke strukture kao ljude koji su lošim vođenjem svoje klubove pretvorili u mašine za bacanje para.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime