Dudić
foto: printscreen

Trener Veleža Feđa Dudić za MeridianSportBH najavio je uzvratnu utakmicu s AEK-om u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Velež će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija s atinskim AEK-om, a meč je za MeridianSportBH najavio Feđa Dudić. 

“Pokušavamo smiriti ekipu kako bismo mirni dočekali tu veliku utakmicu. Znamo šta bi za klub i sve nas pojedinačno značio eventualni prolazak u narednu fazu, ali opet ističem da pokušavamo da u miru i opuštenoj atmosferi dočekamo ovu utakmicu. Bez obzira što je domaća utakmica s AEK-om bila jedna od boljih koju smo do sada odigrali, vidjeli smo dosta stvari koje mogu biti bolje” – započeo je Dudić razgovor za naš portal, pa dodao:

“Dosta je prostora za napredak, kao prvo trebali bi da popravimo defanzivni prekid, gdje smo jako loše stajali, faktički su nam svaki put kad bi izvodili neki od prekida. Tranzicija po osvojenoj lopti takođe može da bude puno bolja. Radili smo analizu i igračima pokazali puno situacija u kojima moramo biti okomitiji prema naprijed i probavati da sa što manje dodira dolazimo pred njihov gol. Vidjeli smo da je njihova posljednja linija nešto sporija, kada god smo prebacivali loptu preko njihovih štopera dolazili smo u dobre prilike. To su dva segmenta igre koja sigurno možemo da popravimo u Grčkoj, a nadamo se da ćemo uz to i ostale zadržati na nivou na kojem su bile u prvoj utakmici. U takvom slučaju imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu”.

Dudić, Feđa Dudić za MeridianSportBH: “AEK je mislio da će lako sa nama, a sada nas ponovo potcjenjuju”
printscreen

“Zvonić i Radovac su odradili dva posljednja treninga sa ekipom, prije svega mi je tu drago što su sudjelovali u jučerašnjem koji je bio malo intenzivniji. Izdržali su ga bez problema i nisu se žalili na bilo kakve bolove. Konkurencija je dobra, ekipa je kompletna i morao bih da pohvalim Cvijanovića koji je juče odradio jako kvalitetan trening. Očekujem od njega da debituje u ovoj sezoni, te da se konačno vrati u tim nakon duge povrede i sigurno je da će nam njegove minute dobro doći u ovako važnoj utakmici” – dodao je Dudić, pa nastavio:

“Očekujem ofanzivan AEK od prve minute. Oni su realno mislili da će sa nama lagano izaći na kraj i vjerovatno će se sada služiti ‘svim i svačim’. Poznajemo grčki mentalitet i moraćemo biti spremni da sve to izdržimo, ako želimo povoljan rezultat, a naravno da ga želimo. Ključ ove utakmice po meni biće prvih 20-ak minuta, ako taj dio igre završimo u svoju korist ili tačnije ne primimo gol ili ga čak postignemo onda ćemo imati dobre šanse za nastavak utakmice.

Uvijek sve analiziram i vraćam unazad. Probam da naučim na greškama drugih, pa smo tako izvukli dvije utakmice koje su bosanskohercegovački klubovi odigrali s jakim protivnicima. Sarajevo je protiv Bešiktaša ostvarilo dobar rezultat od 2:2 u prvoj utakmici, te istim rezultatom završilo i prvi meč s Atalantom i onda kada se ponadaju da se sa tim ekipama može dobro odigrati prime protiv Bešiktaša gol u petoj, a protiv Atalante u četvrtoj minuti. U tim situacijama jednostavno nastaje raspad. Probaćemo da naučimo iz tih utakmica, te da početak meča odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku”.

Trener Veleža je za kraj zaključio: 

“AEK je pod velikim pritiskom, mogli ste vidjeti da su i na svojoj ‘facebook’ stranici objavili već s kim će igrati u trećem kolu, mislim da su nas i tu malo potcijenili. Sigurno je da će biti ogroman broj navijača, ali kako god da mogu biti podrška tako mogu biti i uteg, pogotovo ako stvari ne krenu dobro po njihov tim”. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime