foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

FIFA i UEFA suspendovale su do daljnjeg sve timove iz Rusije iz svih svojih takmičenja.

Nakon inicijalnih odluka koje je prihvatio Savjet FIFA-e i Izvršni komitet UEFA-e, a koje su predviđale dodatne mjere, te dvije organizacije su se odlučile na ovaj potez.

To znači da nijedan tim, bilo nacionalni ili klupski, do daljnjeg neće moći da igraju u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e i FIFA-e, a što stoji u njihovom saopštenju.

”Fudbal je ovdje potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsjednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo poboljšati kako bi fudbal ponovo mogao biti vektor jedinstva i mira među ljudima” – navedeno je iz UEFA-e nakon odluke.

Dakle, to se odnosi kako na baraž ruskog tima za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, tako i na timove u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Kada je nacionalni tim u pitanju, Češka, Poljska, Albanija, Švedska i Engleska su saopštile da neće igrati protiv Rusije, pa je FIFA riješila da ide linijom manjeg otpora.

Dok se sukob sa Ukrajinom ne završi, za Rusiju nema fudbala. Rusija je trebalo da igra protiv Poljske baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo 24. marta, ali do tog meča neće doći.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime