Foto: Reuters/Molly Darlington

Fudbalski klub Everton je objavio saopštenje u kom navodi da je razočarano osnivanjem nove Superlige, te da su se te ekipe vodile isključivo svojim interesima. 

Oni ističu da su je ovih šest klubova iz Engleske ugrozilo reputaciju lige i igre.

Everton je tužan i razočaran što vidi prijedlog šest klubova oko formiranja otcijepljujuće lige. Tih šest klubova se vodilo isključivo svojim interesima. Ugrozili su reputaciju naše lige i igre. Šest klubova je odabralo da ne poštuje sve ostale klubove sa kojim sjede u Premijer ligi. Tih šest klubova izdali su većinu fudbalskih navijača širom zemlje i inostranstva” – navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da bi klubovi trebalo zajednički da rade.

“U ovo vrijeme nacionalne i međunarodne krize, u ovom periodu koji je važan za sve u našem sportu – klubovi bi trebalo da rade zajednički imajući uvijek na umu ideale naše igre i najviše navijača. Umjesto toga, ovi klubovi su se zavjerili protiv fudbalske piramide koja im je tako dobro služila. U toj piramidi, Everton pozdravlja svaki klub, bilo da je to Lester, Akrington, Gilingem, Linkoln, Morkamb, Sautend junajted, Nots kaunti ili neki drugi, sve one koji žive sa svojim navijačima u istoriji ove igre. Namjera samoproklamovanih ‘super šest’ je da se razdruži od navijača, uključujući i njihovih sopstvenih, stavljajući pod prijetnju temelje zajedničke nam igre. Revolt je razumljiv i zaslužen i mora da se čuje” – kažu u saopštenju i dodaju:

Ova apsurdna arogancija je neželjena stvar u fudbalu osim u klubovima koji su napravili ovaj plan. U ime svakog ko ima veze sa Evertonom, sa dužnim poštovanjem tražimo da se njihov predlog povuče i da se prekinu sve subverzivne prakse i privatni sastanci koji su našu igru doveli na najnižu moguću tačku u smislu povjerenja. Konačno, tražimo od vlasnika, direktora i članova Uprava šest klubova da se sjete privilegovanih pozicija koje imaju, ne samo kao čuvari tradicije u njihovim klubovima, neko i kao nasljednici igre. Odgovornost koju nose moraju da shvate ozbiljno. Apelujemo na njih da dobro razmisle šta iza sebe žele da ostave“.

Iz engleske Premijer lige u Superligu su ušli Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi i Totenhem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime