Kožulj: "Pokazali smo da smo maksimalno konkurentni u Ligi konferencija"

Fudbaler Zrinjskog, Znonimir Kožulj, najavio je utakmicu trećeg kola Lige konferencija protiv Legije u Mostaru.

Zvonimir Kožulj je istakao da se radi o protivniku koji je u svim segmentima u samom vrhu poljskog fudbala i da se radi o izuzeno zahtjevnom protivniku.

“Što se tiče ekipe Legije, ona je u svim segmetima u vrhu poljskog fudbala. Radi se o jednom izuzetno zahtjevnom protivniku, koji je promijenio način igre u posljednjim utakmicama. Ekipa koja voli da se nadigrava, još iz mog vremena dok sam bio tamo imaju još 3-4 igrača koja nastupaju. Dosta su mijenjali, ali mislim da su zanimljiva ekipa i biće uzbudljivo” – poručio je Kožulj, pa dodao:

“Posljednje četiri utakmice su izgubili, ali nas ne smije rezultat zavarati. Jednostavno, ritam je takav da većina ekipa upadne u tu rezultatsku krizu, kao što je stručni štab rekao koji je gledao utakmice, nije to bilo baš sve za poraza. Prema mom mišljenju, sa dozom opreza sigurno da će i oni gledati da se što prije izvuku iz krize. To ništa ne mijenja u našoj pripremi, mi trebamo biti pravi i napraviti sve što je u našoj mogućnosti da izvučemo neke bodove”.

Zrinjski je u prva dva kola zabilježio veliku pobjedu protiv AZ Alkmara u prvom kolu, a onda je doživio nesretan poraz od Aston Vile u posljednjim minutama meča.

“Stvarno smo zasad pokazali da smo maksimalno konkurentni u obje utakmice, kako protiv AZ Alkmara, tako i protiv Aston Vile. To se od nas očekuje i u ovoj utakmici protiv Legije jer se zaista kvalitetno pripremamo. Navijači su do sada bili nevjerovatni. Drago nam je što ćemo još neke utakmice odigrati pred našom publikom i nadam se da će nam biti velika podrška kao i do sada” – isakao je Kožulj.

Utakmica između Zrinjskog i Legije je na programu u četvrtak od 21 čas.

Postavi odgovor