Foto: Nikola Kulaga/borac.net

Fudbaleri Borca poraženi su u Rumuniji od ekipe Kluža sa 3:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener Marko Maksimović je kazao na zvaničnoj pres konferenciji da je posebno nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu, te da je ovo puno brži nivo fudbala. 

Borac je primio golove iz grešaka svojih igrača, ali je Panajotis Moraitis postigao gol nade za Banjalučane. 

Ono što nije bilo dobro danas je to prvo poluvrijeme i taj neki odnos i pristup igri, gdje su u prvih 25 minuta bukvalno dva igrača zadovoljila osnovne kriterijume za ovaj nivo. Presjekao nas je ovaj penal, ali s druge strane možda su nam porasli apetiti da možemo pobijediti Kluž u Rumuniji. Drugo poluvrijeme i neke stvari kada su dali posljednji pogodak i kada je Stojan Vranješ imao šansu jedan na jedan da bude 3:2. Dolaze kod nas, slika je jasnija i nama i njima, neke stvari su nam jasnije, ovo je puno brži fudbale neko što igra kod nas” – izjavio je Maksimović nakon meča. 

Maksimović, Marko Maksimović: “Ovo je puno brži fudbal nego što se igra kod nas” (VIDEO)
foto: Nikola Kulaga/FK Borac Banjaluka

Nakon toga se osvrnuo na podlogu i ritam utakmice. 

“Trava je brža nego kod nas. Kada se pogleda prvo poluvrijeme nije bilo dobro, drugo je bilo konkretnije i sigurno je da će ova ekipa igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Ne opraštam se ja od takmičenja, ali bi bilo ozbiljno iznenađenje da prođemo Kluž i daćemo sve od sebe u revanšu. Ozbiljna je razlika u kvalitetu, i vidjeli ste da se njihov trener žalio da nemaju ekipu za Ligu šampiona, ako se oni žale, onda bi i mi trebali da budemo realniji” – rekao je trener Borca i dodao:

“Ovo je podloga na koju nismo navikli, jedan stadion ima u Bosni i Hercegovini s tom podlogom i to je Grbavica. Puno je brži fudbal, kvalitet je takav, selekcija je takva, ali sigurno je deset puta je budžet naš manji od njihovog. Mislim da smo u prvom poluvremenu pokazali šta znači ne igrati deset godina Ligu šampiona, a šta znači igrati grupu Lige šampiona i Lige Evrope i da ljudi bukvalno kažnjavaju sve“.

Revanš je na programu 13. jula u Banjaluci. 

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime