Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nakon velikog kraha novog takmičenja Superlige oglasio se i Predrag Mijatović koji je u izjavi za televiziju “K1” rekao da je ovo velika pobjeda UEFA-e.

“Ta ideja je postojala već desetak godina, gdje veliki žele da razmišljaju samo o sebi, zaboravljajući druge klubove koji su jako važni da bi fudbal bio ono što jeste, pristupačan svima i da svi kroz takmičenje jednog dana mogu da urade nešto veliko. Stav Bajerna i Pari Sen Žermena bio je iznenađenje za ovih 12 klubova, koji nisu na pravi način procijenili kakva će biti reakcija navijača i fudbalskog svijeta. Bili su malo zatečeni, jer to nisu očekivali” – izjavio je legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida pa dodao:

“Mislim da su klubovi koji su imali ideju da se formira Superliga dobro proanalizirali sve pravne mogućnosti u tom procesu, ali zaboravili su osnovnu stvar, a to su navijači, fudbaleri i treneri i tu je nastao problem. Vjerovatno će UEFA i Superliga sada pokušati pravno da riješe ovu situaciju, a da ne dođe do velikog konflikta. To su svakako stvari koje treba izbjeći. Fudbal je najpopularniji sport, ne trpi ovu polemiku i sve mora da se riješi dijalogom“.

Kako će se razviti situacija i hoće li doći do potencijalnih tužbi ostaje da se vidi u narednom periodu.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime