Nefči o odbjeglom napadaču: "Nećemo zadržati nikoga kome je materijalnost ispred svega"

Nefči se zvanično oglasio o situaciji gdje je sada već bivši napadač kluba Mateus Saldanja naglo odlučio da promijeni svoju igračku sredinu.

Nedavno je Mateus Saldanja u intervjuu izjavio kako ima važeći ugovor sa Nefčijem te da će ostati u klubu do isteka trajanja istog, ali je ipak Brazilac napravio zaokret.

Naime, on se otisnuo u Beograd nakon ponude od strane Partizana gdje završava konačne detalje oko ugovora, i to pred ključni meč Nefčija u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Željezničara, a šta je sada njegov već bivši klub koji je ogorčen imao da kaže pročitajte u cjelosti u samom nastavku teksta:

“Fudbaler koji je u posljednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefčijem i da će ostati u ekipi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ove ponude. Ali, uprava kluba više ga je puta obavestila da ne želi da ga pusti zbog trenutne situacije, odnosno na početku sezone, nekoliko dana pre utakmica u Ligi konferencija. Uprkos svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanja je iz mnogih razloga proteklih dana izbjegavao da učestvuje na treninzima, te nije bio na treningu održanom 24. 07. 2023. godine”stoji u zvaničnom saopštenju Nefčija nakon čega se dodaje:

Uprava je službeno obavijestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima. Navedeno je da Nefči, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman da se bori za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski fudbaler izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Nefči ne treba da bude u klubu. U Nefčiju nema mjesta za fudbalera kom je samo stalo do novca.

Želimo da uvjerimo naše navijače da će, uprkos činjenici da je Saldanja doveo našu ekipu u tešku situaciju nekoliko dana pred prvu utakmicu u LK, uprava i stručni štab kluba pronaći najprihvatljiviji izlaz iz te situacije. Trenutno se radi na ozbiljnom transferu kako bi se ojačala naša ofanzivna linija”.

Postavi odgovor