Pankov i Žozue prenoćili u pritvoru, Legija zakazala konferenciju

Legija iz Varšave se oglasila nakon što se sinoć desio incident poslije utakmice protiv AZ Alkmara u Holandiji.

AZ Alkmar je na svom terenu u drugom kolu grupne faze Lige konferencija pobijedio Legiju sa 1:0, ali je sve palo u drugi plan nakon skandala poslije utakmice.

Holandska policija je nasrnula na igrače i članove uprave poljskog kluba pri čemu su udarali predsjednika Legije, a rezultat svega je bio izvlačenje Radovana Pankova i kapitena Žozuea iz autobusa i njihovo hapšenje.

Prema posljednjim informacijama, tim se bez njih dvojice, direktora i advokata već čekirao za let nazad za Poljsku. Za sada nema navoda o odlaganju meča u nedjelju proti Rakova.

Objašnjavamo situaciju u vezi sa događajima u Alkmaru i drugde u Holandiji. Naši konzuli su već pružili podršku klubu i zaposlenima. Zbog nacionalnosti dvojice privedenih igrača, odgovarajuće informacije dali smo i konzulima Portugala i Srbije. Posebno analiziramo da li su holandska policija i zaposleni u klubu AZ Alkmar prekršili zakon protiv poljskih državljana i zaposlenih u Legiji zbog njihove nacionalnosti ili upotrebe poljskog jezika. Svi naši građani prema kojima su se desile neodgovarajuće radnje molimo da se jave Konzularnom odeljenju Ambasade Republike Poljska u Hagu“- izjavio je državni podsekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.

U međuvremenu se oglasio i klub koji je najavio konferenciju za medije u 14 časova, a na kojoj će govoriti predsjednik kluba Darijuš Mioduski koji je zadobio lakše povrede u obračunu sa policijom koja je pendrecima nasrnula na njega.

Postavi odgovor