Foto: Juan Medina/Reuters Photo

U razgovoru za britanske medije predsjednik madridskog Reala, Florentino Perez, okrivio je Mančester siti i rukovodostvo “Građana” kao najodgovornije za raspad Superlige. 

Zbivanja u prethodnih nekoliko dana odjeknula su planetom i to sve zbog “najvažnije sporedne stvari na svijetu”, a nakon mnoštva izjava i razmjena mišljenja gospodin Perez i dalje ne želi priznati poraz i u fudbalskom žargonu govoreći “stati na loptu”.

“Jedan engleski klub koji je širio nezadovoljstvo potpisanim ugovorom apsolutni je krivac za reakciju ostalih. Od trenutka kada su stavili paraf na ugovor govorili su kako nisu uvjereni u uspješnost ovog projekta. Nakon nekog vremena rekli su da će se povući iako su radili sa nama i pristupili Superligi” – kazao je Perez, a potom otkrio da se radi o timu iz plavog dijela Mančestera:

“Čelni ljudi Mančester sitija javili su se sa stavom kako će Superliga unišititi domaće šampionate, te da će ubijanjem sportskom duha poprilično loše uticati na fudbalsku igru. Pokušali su, ali su se na kraju povukli uz stav kako ipak ne žele biti dio novoosnovanog takmičenja”.

U slučaju da ste propustili izjave Florentina Pereza koje su uzdrmale fudbalsku javnost možete se informisati čitanjem vijesti u narednim redovima:

Perez: “Mi želimo spasiti fudbal i veliki klubovi moraju imati novac da kupuju igrače”
Florentino Perez prijeti drugim klubovima i najavljuje da neće odustati od Superlige
Perezova bahatost nema kraja, najavljuje Svjetsko prvenstvo bogatih

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime