Predsjednik Legije: "Ovo je presedan na globalnoj skali"

Predsednik Legije Darijuš Mioduski obratio se na konferenciji za medije nakon što su u Alkmaru uhapšeni Radovan Pankov i Žosue.

Holandski mediji su naveli da su Pankov i Žosue uhapšeni zbog guranja radnika obezbjeđenja, no to Mioduski negira.

“Nisam vidio nikoga sa naše strane da je udario pripadnika obezbjeđenja. Bilo je tuče, možda i nekog guranja i padanja, ali nije bila riječ o redarima. Ako kažu da je povrijeđen. Vidjećemo šta izveštaji pokazuju, ali ne vjerujem u to. Mislim da UEFA nije bila svjesna šta se događa. Već je prošao sat po okončanju utakmice i praktično nikoga nije bilo. Saznali su tek kada smo prijavili. Nezvanično, znam da UEFA već radi na puštanju naših igrača “naveo je Mioduski i dodao:

“U jednom trenutku su nam rekli da možemo da odemo. Bilo smo u autobusu. Onda su nam rekli da jedan igrač, tada je bila reč samo o jednom, ne može da ode inače će ući u vozilo. Pankov je pristao, a onda se ispostavilo i da Žosue treba da ide. Bio sam na mnogim gostovanjima, ali nikada nisam vidio da naš tim i osoblje budu napadnuti od strane obezbjeđenja i policije. Ovo je presedan na globalnoj skali. Nećemo dozvoliti da ovo prođe”.

Njih dvojica se još nalaze u zatvoru i očekuje da će uskoro biti pušteni iz pritvora.

Postavi odgovor