Pršeš
FK Velež Mostar/facebook

Fudbaler Veleža Omar Pršeš prokomentarisao je prolaz svog kluba protiv AEK-a u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Mostarski Velež sinoć je u Atini ostvario veliki evropski rezultat kada je nakon boljeg izvođenja penala eliminisao grčki AEK. Utakmicu je za “Sportsport.ba” prokomentarisao jedan od junaka “Rođenih” Omar Pršeš:

“Iskreno, mislim da od nas niko nije svjestan šta smo napravili. Izbaciti AEK u dvije utakmice je nešto veliko. Mnogi su govorili da je nemoguće, a evo ipak smo pokazali da je moguće ako se dovoljno vjeruje u to. Mislim da su presudili naša volja i želja u ove dvije utakmice. Znali smo da će biti teško, ali dali smo sve od sebe i na kraju se isplatilo”.

Pršeš, Pršeš: “Mi nećemo nikada odustati, više se nikoga ne bojimo”
Foto: Facebook/FK Velež

“Sigurno da smo spremni da nastavimo naš evropski put. Vidjeli smo da možemo sa svima da se nosimo, pa i sa velikim ekipama, tako da se idemo nadigravati s Elfsborgom. Daćemo svoj maksimum i onda šta bude. Nadam se da će to biti dovoljno da prođemo dalje” – nastavio je Pršeš, pa dodao:

“Psihološki smo malo pali poslije tog gola, ali kako i ne bi kada ga primite u 98. minuti. Ipak, skupili smo snage, bodrili smo jedne druge i kad smo već stigli do penala, svi smo govorili da ćemo proći jer smo zaslužili. Sve do sada je išlo težim putem, pa tako i ovo sinoć. Na kraju, kada se sve sabere, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje”. 

Za kraj razgovora Pršeš je zaključio: 

“Mi nećemo nikada odustati, mi ćemo se boriti, pa šta bude na kraju. Shvatili smo da možemo i dobili smo snagu, pobjednički duh i mentalitet. Više se nikoga ne bojimo”.

Naredni protivnik Veležu u kvalifikacijama za Ligu konferencija biće švedski Elfsborg. 

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime