Rendulić: "Platio sam jagnje i cugu, nadam se da će biti više ovakvih slučajeva"

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić rekao je za “Index” da je nakon pobjede nad AZ Alkmarom vodio igrače na jagnjetinu.

Zrinjski je napravio veliko čudo, pošto je sa 3:0 preokrenuo na 4:3 i ostvario pobjedu u prvom kolu Lige konferencija.

“Oni su vodeća ekipa Holandije, a mi klub iz Bosne i Hercegovine koji je prvi u istorije te zemlje zaigrao u grupnoj fazi u Evropi. Hoćete li da pričamo o njihovom primanjima i našim? Bolje nemojmo. Ovdje se radi o razlici između Ferarija i Fiće. Razlika je ogromna po svim parametrima i zato kažem da se nikad u istoriji evropskih kupova nije dogodio takav preokret u jednoj utakmici” – kazao je Rendulić i otkrio je šta je pričao igračima na poluvremenu:

“Ništa specijalno. Rekao sam im da se smire, da ne šire nervozu. Objasnio sam im da moramo smanjiti distance među linijama i da reduciramo na najmanju moguću mjeru broj tehničkih grešaka jer ono što smo radili u prvom poluvremenu po tom pitanju je bilo katastrofalno. Rekao sam im da se opuste, da ne igraju u grču i da je jedino važno da se ne obrukamo. Na koncu, pogodili smo sa zamjenama. Kožulj je zabio dva gola, Malekinušić je asistirao Hrvanoviću, a Kiš je napravio pola posla kod četvrtog gola. Ma čudo, ekipa je reagovala fenomenalno”.

Na kraju je istakao da je poslije pobjede odveo igrače na jagnjetinu i piće.

“Znam da sam platio jagnje i cugu. Nije mi žao. Daj bože da što bude više ovakvih slučajeva kad ću morati trošiti” – istakao je Rendulić. 

Zrinjski će naredni meč u Evropi igrati na gostovanju protiv Aston Vile.

Postavi odgovor