Foto: Srdjan Stevanović

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, a nekadašnji fudbaler milanskog Intera okitio se titulom Lige šampiona 2010. godine i upravo to iskustvo iskoristio je kao ključnu stavku u komentaru na novoosnovanu Superligu. 

Stanković je tada na “Santiago Bernabeu” podigao “ušati pehar” poslije trijumfa nad minhenskim Bajernom, a prema njegovim riječima to je najsvjetiliji trenutak u karijeri jednog fudbalera.

Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača. Što se tiče komentara, sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar, ukoliko nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac. Ako je to cilj, u redu, ne mogu ništa da kažem, ali ono o čemu mogu da govorim je 22. maj 2010. godine i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom” – rekao je trener beogradskih crveno-bijelih i nastavio:

Te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme. Ni meni, ni mojoj djeci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona, jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere“.

Kako će se završiti saga “najvažnije sporedne stvari na svijetu” ostaje još uvijek nepoznato, ali činjenica je da je velika većina kako fudbalera, tako i trenera podržalo stav navijača koji se protivi osnivanju zatvorenog takmičenja Starog kontinenta.

4 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime