foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković pridružio se mnogima koji su protiv nove Superlige

On je istakao za Kurir” da ta polarizacija nije dobra i da je fudbal malo širi pojam od tih 12 klubova.

Mislim da polarizacija nije dobra i da ne upotrijebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka, da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uletio američki novac. Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto su odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, jeste li vi izmislili taj fudbal? Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima“ – istakao je Stojković.

Takođe kaže da UEFA i FIFA sigurno neće dozvoliti ovakve udarce, a navijači žele da svoju tradiciju i istoriju.

„Ne treba zaboraviti da je Liga šampiona najbolje, najkvalitetnije takmičenje, računajući sve sportove. Kome sad ona smeta? To je ozbiljan šamar za UEFA i FIFA, na kraju krajeva. Da li će oni to dozvoliti, mislim da neće. Ključeve ovog problema možda drže nacionalni savezi, pa treba da poruče klubovima ‘ako hoćete da igrate ovu Evropsku Superligu, onda ne možete da igrate nacionalne lige’. Pa da vidimo italijansku ligu bez Juventusa, Milana i Intera. Da li bi navijači to podržali? Da li će navijači Mančester junajteda biti srećniji ako gledaju svaki treći dan Real Madrid, Barselonu, Juventus i ne znam koga još? Pa neće! Oni žele da gledaju svoju tradiciju, istoriju, a to je da igraju protiv klubova iz liga koje potiču“ – dodao je on. 

Takođe kaže da će ovo loše uticati, ne samo na srpski, već na uopšte na fudbal, a što se tiče spominjanja toga da igrači koji igraju Superligu neće moći nastupati za reprezentaciju, ističe da će se naći neko riješenje.

Neće doći do toga, nisu toliko ludi da bi doveli pitanje igrača hoće li igrati za svoju reprezentaciju. Naći će se neko riješenje, ali ovakvo kakvo je predočeno nije dobro za fudbal” – rekao je Stojković.

Srbija bi u slučaju da to pravilo zaživi trenutno ostala bez Luke Jovića i Marka Grujića.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime