Zajmović
printscreen

Fudbaler Veleža Dženan Zajmović za “Dnevni list” najavio je uzvratnu utakmicu s AEK-om u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Velež će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija s atinskim AEK-om, a meč je za MeridianSportBH najavio Dženan Zajmović.

“Mislim daje naš pristup u toj prvoj utakmici bio i te kako važan za krajnjih rezultat. Igrali smo od noge do noge, igrali smo onako kako znamo, kako želimo i mislim da smo tu iznenadili AEK. Odigrali smo fenomenalno kao ekipa. Sve ono što je od nas tražio Feđa Dudić, ispoštovali smo na terenu. Na kraju je taj moj gol došao je kao nagrada za sav trud kompletne ekipe” – rekao je Zajmović, pa dodao: 

“Puno toga će zavisiti od nas samih. Barem sam ja takvog mišljenja. Mi u ovaj susret moramo ući kako smo ušli u onaj prvi na Grbavici. Hrabro, bez straha sa jasnom vizijom, ciljem, što moramo uraditi. Mi u ovom trenutku imamo širok igrački kadar što nije za odbaciti u jednoj ovakvoj utakmici. Možda čak i to bude presudno, jer imamo igrače koji mogu ući s klupe i odgovoriti zahtjevima trenera u tom trenutku. Mnogi su mislili da niti u prvoj utakmici ne možemo do povoljnog rezultata, ali nama je to nekako bio dodatni motiv”

Nakon pobjede od 2:1 u prvom susretu odigranom na “Grbavici” Velež se ima čemu nadati pred teško gostovanje u Atini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime