Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Promocija najnovijeg pojačanja Crvene zvezde, italijanskog napadača Filipa Falka održana je u prostorijima stadiona “Rajko Mitić”, a bivši fudbaler Lećea otkrio je prve utiske iz Beograda, zašto je razočaran napustio “Čizmu”, zbog čega je odabrao broj 11 na dresu, a pohvalno je govorio i o “večitom rivalu” iz “Humske”.

Falkov transfer u tabor Dejana Stankovića “crveno-bijeli” tim koštao je milion evra, a kada su u pitanju prvi utisci u prijestonici Srbije, napadač ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

“Odlično sam dočekan ovdje. Poznavao sam istoriju kluba, ali nisam očekivao ovakvu dobrodošlicu. Bio sam oduševljen svime što sam vidio u Turskoj i jako sam srećan. Znam da ljudi u Srbiji mnogo očekuju od mene, ali to mi nije opterećenje. Mnogo toga sam uložio u karijeru, radio sam na sebi, za mene je fudbal zabava i nadam se da će se navijači biti zadovoljni kada me vide na terenu” – rekao je Falko i nastavio:

“Znam da i Srbija ima mnogo igrača visokog kvaliteta. Najviše sam se, kao klinac, divio Dejanu Stankoviću. Osvojio je sve što je moglo da se osvoji. Očigledno je prenio pobjednički mentalitet na ekipu”.

Kada je u pitanju broj na dresu Falko je sticajem okolnosti “zadužio” 11, jer je njegov saigrač Aleksandar Katai “desetka“, a motiv za cifru više italijanski napadač pronašao je u datumu rođenja.

“Nisam se liepo rastao sa mojim bivšim timom. Vrlo sam razočaran. Ja sam odrastao u tom klubu, srastao sam sa Lećeom, ali više ne želim da govorim o tome” – poprilično kratko zaključio je Falko.

Na kraju se dotakao i najvećeg rivala Partizana, o kojem je na opšte iznenađenje prisutnih rekao nekoliko lijepih riječi:

Znam za istoriju rivaliteta između Crvene zvezde i Partizana. Partizan je jedan od najvažnijih srpskih klubova, poznat širom sveta. Ponosan sam što ću igrati protiv njih”.

Priliku za prvi “večiti derbi” Falko će imati četvrtog aprila u sklopu 30. kola Superlige Srbije, a do tada po riječima Lazara Markovića mnogo toga može da se promijeni na tabeli najvišeg ranga srbijanskog fudbala.

4 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime