Iz TOŠK-a poručili: "Želimo uputiti izvinjenje zbog preoštro shvaćene obavijesti"

Fudbalski klub TOŠK izdao je juče obavještenje u kom je zamolio sve svoje navijače i lokalne institucije da pomognu finansijskim sredstvima klubu oko isplate igrača.

Iz TOŠK-a su obavijestili navijače da visina dugovanja iznosi 14,000 KM te pozvali sve da finansijski pomognu ukoliko su u mogućnosti, a sve to naišlo je na različite komentare fudbalske javnosti.

Dok jedni stoje iza date obavijesti i smatraju da je ovo legalan način da klub opstane, drugi su mišljenja da je ovakav potez sramotan i vrijedan svakog prezira.

tosk
Foto: NK TOŠK Tešanj

Klub sa Tešnja danas je izdao novo saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

Na večerašnjem Upravnom odboru koji je održan u prostorijama kluba NK TOŠK Tešanj, a vezano za izjavu koja je data na našoj zvaničnoj fejsbuk stranici od dana 4.10. 2021. godine uz velike emocije i obaveze koje pristižu, član Uprave koji je zadužen za pravne poslove je sročio dopis koji je imao namjeru da animira zvanične lokalne institucije, privrednike koji nisu uključeni u podršku klubu. Obavještenje se razumjelo i shvatilo u pogrešnom kontekstu, kako u javnosti tako i od članova kluba.

Želimo da se zahvalimo svakome od njih koji je na bilo koji način doprinio u radu i pomoći klubu, kao i vjernim navijačima našeg fudbalskog kluba. Sve nejasnoće su otklonjene. Ovom prilikom želimo uputiti izvinjenje zbog preoštro shvaćene obavijesti, koja je, ponavljamo, bila iz dobre namjere. Bez obzira na sve okolnosti TOŠK Tešanj će zadržati postojeći kurs i ime kakvo mu pripada, te do kraja polusezone izmiriti sve svoje obaveze prema svim angažovanim klubu, a što se odnosi na njihove naknade”.

Nakon osam odigranih utakmica u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine TOŠK se nalazi na četvrtom mjestu sa 14 bodova.

Postavi odgovor