Foto: Maxim Shemetov/Reuters

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra utakmicu protiv Finske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na pres konferenciji pred taj meč obratio se selektor Finske Marku Kanerva.

Ono što sve najviše zanima jeste situacija sa Edinom Džekom koji je i dalje povrijeđen te je njegov nastup za ovaj meč neizvjestan.

Svjesni smo situacije sa Džekom i pripremili smo dva različita scenarija. On je odličan igrač, kapiten tima, ali mi smo pripremili dvije različite opcije” – rekao je Kanerva pa dodao:

Ovo će biti teška utakmica, i pošto Bosna i Hercegovina igra kod kuće mislim da će imati određenu prednost”.

Na pitanje novinara portala MeridianSportBH da prokomentariše nedavne tvrdnje iz finske reprezentacije kako je u Bosni i Hercegovini nestabilna politička situacija i kako bi utakmica trebalo da se igra na neutralnom terenu selektor Finske je rekao:

“Što se tiče političke situacije sve je u redu, ali moram istaći da smo mi prije svega fokusirani na sutrašnju utakmicu” – a potom je prokomentarisao poraz svoje ekipe iz 2019. godine:

Što se tiče utakmice iz 2019. godine, jeste, izgubili smo, ali sada imamo druge igrače, druga je utakmica, to je bilo prije dvije godine i mi smo iz toga naučili lekciju”.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske igra se u subotu u 15h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime