foto: nfsbih.ba

Amer Gojak je u intervjuu za “GNK Dinamo Official TV” prokomentarisao niz rezultata u kojim se Bosna i Hercegovina našla prošle 2021. godine.

“Nešto nam je nedostajalo, a mislim da je to sportska sreća. U nekim susretima smo igrali dobro, ali lopta nije htjela u gol. Nadam se da će nam se to vratiit u nekim drugim utakmicama”kazao je Amer Gojak pa dodao:

“Što se tiče ciljeva u 2022. godini, želim sa Dinamom da osvojim prvenstvo i da što dalje doguramo u Evropi. Lični cilj je da budem zdrav, a ostalo kako budem. Navijačima bih poručio da nas bodre u narednim susretima kako su nas i bodrili prije. To nam mnogo znači i oni su naš 12. igrač”.

Amer Gojak je započeo zimske pripreme sa zagrebačkim Dinamom i tokom istih su već savladali Olimpiju i Koper u novoj formaciji 3-5-2 koju je bosanskohercegovački reprezentativac prokomentarisao.

“Nova formacija mi odgovara. Trener Željko Kopić voli da se igra od golmana i napadački fudbal, a to meni odgovara. Nadam se da ćemo naredne prijateljske utakmice odraditi na najvišem nivoui i pokazati zašto smo Dinamo”rekao je Gojak pa zaključio:

“Zadovoljan sam svojom minutažom ove sezone. Naravno, uvijek od sebe imam velika očekivanja i želim više. Svaki dan je novo dokazivanje. Konkurencija te tjera da radiš svaki trening najbolje što možeš”.

Ovaj rođeni Sarajlija je svoju profesionalnu karijeru započeo učeći zanat u Olimpiku iz Sarajeva da bi prešao u Dinamo iz Zagreba za koji je već nastupio 187 puta i postigao 19 golova.

Gojak, (VIDEO) Gojak o nacionalnom timu: “Igrali smo dobro, ali lopta nije htjela u gol”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime