Foto: Printscreen

Grad Zenica izdala je novo saopštenje i priložili su dokaze o uplatama koje su izvršene posljednjih godina na račun NK Čelik. Izjavu dao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je iznio svoje viđenje ove situacije.

“Radi istinitog informisanja javnosti, posebno navijača NK Čelik, Grad Zenica objavljuje podatke o uplatama sredstava iz Budžeta Grada Zenica na račune Nogometnog kluba Čelik. Prema podacima Službe za finansije od 2016. godine do danas iz budžeta Grada Zenica na račune Nogometnog kluba Čelik i Škole nogometa Čelik uplaćeno je 2.086.501,81 KM. S druge strane, u periodu od 01.01.2002. do 31.12.2015. godine sa računa Grada Zenica prema NK Čelik transferisano je 949.885,00 KM. Osim direktne novčane podrške NK Čelik, Gradska uprava Zenica od 2016. do 2020. godine iz budžeta je utrošila 1.106.628,92 KM za održavanje i poboljšanje infrastrukture stadiona ‘Bilino polje’. Iz navedenog jasno se može vidjeti da je za četiri i po godine mandata gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u NK Čelik uloženo dva puta više sredstava nego za 14 godina prethodne vlasti”stoji u novom saopštenju Grada Zenica.

Svoje viđenje cjelokupne situacije iznio je i sam gradonačelnik Zenice.

“Činjenica da smo preko dva miliona KM do sada uplatili na račun NK Čelik i preko milion KM uložili u infrastrukturu koju koristi NK Čelik, najbolji je dokaz da sam bio i ostao opredijeljen za spas zeničke svetinje. Ove brojke demant su podvala grupe ljudi koji u javnim istupima govore da sam neprijatelj Čelika. Ako je neprijatelj neko ko je do sada izdvojio za klub preko tri miliona KM i neko ko je vlastita sredstva trošio dok sam bio predsjednik kluba i nakon toga pomagao na razne načine, to onda nije ništa drugo nego uticaj politike na ljude koji se predstavljaju spasiocima kluba” izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prije nekoliko dana sukobi su eskalirali, a Fuad Kasumović je čak i zaprijetio da će se braniti oružjem.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime